tirsdag 12. januar 2010

Eplepai

2 paideiger
4 epler
Ca. 1 ts kanel
Litt malt muskat
1 dl sukker
1 ss sitronsaft
3 ss mel
2 ss margarin

Skrell og skjær eplene i 1 cm tykke skiver. Bland alt tørt i en bolle, ha i sitronsaften og bland godt. Ha i eplene, og bland til epleskivene er dekket av blandingen. La stå i 10 minutter mens du kjevler ut den ene av deigene. Når du kjevler, ikke kjevle fram og tilbake - da vil deigen bare sprekke. "Skyv" den heller utover med kjevla. Lag paibunnen så stor at den dekker hele formen, også sidene. Ha fyllet i formen, smuldre margarin over fyllet. Kjevle ut den andre deigen til et lokk og bre det over paien. Ha litt sukker og litt kanel oppå paien, skjær et kryss i lokket og steik den i ca. 1 time i forvarmet ovn, 200 grader.
 


1 kommentar:

  1. ser fantastisk ut. bra du legger ut oppskriftene dine til oss. takk!

    SvarSlett