onsdag 27. januar 2010

Kikerter og ris (gammel oppskrift)

4 porsjoner
(Oppdatert oppskrift finner du her.)

2 pakker kikerter, evt. tilsvarende mengde tørkede kikerter bløtlagt over natten
3-4 tomater
1 stor løk
2-3 fedd hvitløk
1/2 ts cayennepepper (evt. smak til)
1 ts paprikapulver
Ca. 2-3 dl grønnsakkraft
1/2 ts spisskummen
1/2 ts gurkemeie
2-3 ts gul karri
3-4 ts tomatpuré
1/2-1 ts garam masala

Kok opp vann til 4 dl ris, tilsett litt olje, litt salt og 1 ts gurkemeie for å få fin gulfarge :-)

Hakk og fres løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett gurkemeie, paprikapulver, tomater og tomatpuré. Bland godt og stek i 1-2 minutter, tilsett så kikerter, grønnsakkraften og resten av krydderet. Kok i ca. 5-10 minutter. Serveres med ris og evt. litt salat/friske grønnsaker.

1 kommentar:

  1. Ser ut som du har en interessant blogg! Her må jeg følge med :)

    SvarSlett