søndag 29. november 2009

Sushi (maki)

4 plater Noritang
400 g sushi-ris (vanlig ris kan også brukes)
Riseddik
Agurk
Avokado
Gulrot
Fast tofu
Wasabi
Syltet ingefær
Soyasaus
Rullematte og spisepinner
Kok og avkjøl risen, bland i riseddik (smak til, må ikke være for mye). Mens du venter på at risen skal bli kald, kutt tofu og grønnsaker i strimler. Stek tofuen. Legg ei noriplate på rullematta med den ru siden opp, legg et lag ris utover nederste halvdel av plata (press den godt sammen). Legg på fyll i ei strimle på midten, rull matte og nori sammen så du får en rull. Dette kan være litt vrient de første gangene, du må bare finne den teknikken du synes er lettest. Drypp noen dråper vann på noriplata for å lime den sammen, og kutt rullen i skiver. Serveres med wasabi, soyasaus og ingefær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar