søndag 25. september 2011

Kikerter og ris: tandoorivariant

ca. 2-3 porsjoner

1 pakke kikerter, evt. tilsvarende mengde tørkede kikerter bløtlagt over natten
1 boks hakkede tomater
1 løk
5-6 store sjampinjonger
1 liten boks mais
1-2 fedd hvitløk
1/2 ts cayennepepper (evt. smak til)
1 ts paprikapulver (kan droppes)
1/2 brikke eller 1 ts grønnsakbuljong
1-2 ts tandoori masala (smak til)
1-2 ts gul karri (smak til)
1 ts gurkemeie
1-2 ts tomatpuré
En liten skvett sitronsaft

Kok opp vann til 2 dl ris, tilsett litt olje, litt salt og 1 ts gurkemeie for å få fin gulfarge :-)

Skjær opp soppen i skiver og stek i smør, helst i jernpanne, i 3-4 min. Tilsett mais (hvis du vil ha den stekt), hakket løk og hvitløk, og fres til løken er blank. Tilsett gurkemeie, paprikapulver, tomater og tomatpuré. Bland godt og stek i 1-2 minutter. Ha så kikerter, grønnsakbuljong (pulveret, ikke kraft) og resten av krydderet i panna. Kok i ca. 5-10 minutter, og ha så en dæsj sitron oppi. Serveres med ris og evt. litt salat/friske grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar