lørdag 3. april 2010

Gulrotkake med ostekrem

Dette er en av favorittkakene mine - den er både utrolig god og veldig mektig. Jeg bruker å variere litt hvilke ingredienser jeg bruker (ut i fra hva jeg har tilgjengelig), og både mandler, vanilje, sjokolade og banan kan godt droppes eller byttes ut med noe annet.

Kake:
4-5 store gulrøtter, revet
2 dl vann
6 ss soyamel
5 dl hvetemel
2-3 dl sukker
250 g margarin
2 ts bakepulver
1 most banan
1/2 plate mørk kokesjokolade, hakket
1-2 dl hakkede mandler
(frø fra 1-2 vaniljestenger)

Smelt margarin, ha i vaniljefrøene (hvis du har dem direkte oppi deigen vil de klumpe seg). Rør soyamel ut i vannet (hvis du bruker en eller to moste bananer, kan du droppe soyamel) og bland inn de revne gulrøttene. Bland mel, sukker, bakepulver, mandler og sjokolade, og til sist gulrotblandingen (og evt. bananer). Bland godt, tilsett så margarin. Stekes i rund form på 200 grader i ca. 40 minutter

Ostekrem:
1/2 boks "kremost" naturell (vegan, fås kjøpt i kjøpesentre eller på helsekosten)
100 g margarin
ca. 200 g melis
1-2 ts sitronsaft

Piskes til du får en kremete konsistens, ha på kaken når den er avkjølt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar