fredag 27. november 2009

Samosas

Ca. 20 stk.

Deig
3 kopper hvetemel
1/2 kopp olje (solsikke eller soya)
1 ts salt
1 kopp lunkent vann
Olje for steking

Fyll
4 middels store poteter, kokte og skjært i veldig små biter
1 kopp erter, kokte og delvist most
2 ss olje
2 ts spisskummen
1 ts salt
1 ts chilipulver
3 ts koriander
1 ts paprikapulver
3 ts mangopulver
1 ts garam masala
1/2 kopp fersk, grønn koriander, vasket og hakket

Lag deigen først, og la den stå i 10-15 min mens du lager fyllet. Bland alle ingrediensene bortsett fra fersk koriander i ei stekepanne, og stek til blandingen har blitt gylden.

Del deigen i ca. 10-12 biter. Rull hver bit til en sirkel, ca. 8-9 cm i diameter, og kutt dem i to. Brett halvsirkelen og forsegle den rette siden med litt vann (den skal være kjegleformet). Fyll den med ei ss fyll, og forsegle toppen også. Stek samosaene i ei wokpanne til de er gyldne. Server med fersk koriander, chutney, tamarind chutney og/eller tomatsaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar