fredag 27. november 2009

Rødgrøt

4 porsjoner

5 dl vann
5 dl bær; rips, solbær, bringebær, bjørnebær, jordbær, el.
1 dl sukker
4 strøkne ss potetmel
(fløte eller soyafløte/soyakremfløte)

Rens og skyll bærene og kok dem i 10 minutter. Sil av saften og la den få et oppkok med sukkeret. Det er viktig at du ikke koker saften - da blir den tynn igjen - ta den av rett etter at den har nådd koketemperatur. Lag potetmelsjevning (bland potetmelet med litt vann), og jevn ut grøten mens den ennå er rett under kokepunktet. Hell grøten over i en bolle og server med ferske bær og/eller soyafløte. Bruk gjerne kremfløte, rødgrøt med krem er veldig godt. Hvis du vil unngå snerk på grøten, funker det bra å drysse et tynt lag sukker oppå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar