1 pakke fast tofu
ca. 1/2 dl vann
1 ts sukker
1/2 ts salt
2,5 ss Bjäst (fås på helsekosten)
2 ss sitronsaft
Litt basilikum, oregano, hvitløkspulver, løkpulver, el. (avhengig av hva du har/vil bruke "osten" til)
Blend alle ingrediensene i en blender til du har en kremet blanding. Kok så blandingen på svak varme i ei lita gryte til den tykner. Ha "osten" i ei flat form og la den stå kjølig til den stivner.
Hvis du ikke vil bruke all osten med det samme, kan du lage ei saltlake ved å koke vann og salt i 4-5 minutter. La laken avkjøles, og hell over "osten". Må oppbevares i kjøleskap, og holder seg fin i et par uker.
onsdag 23. desember 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Denne oppskriften skal eg definitivt prøve meg på. Har vært veggis i snart seks år nuh, så på tide å kjøre det veganske løpet nå i de kommende årene :)
SvarSlettKjempefin side du har!