torsdag 22. september 2011

Hurtigbløtlegging: Hvis man glemte å legge bønnene i bløt kvelden før..

.. eller ikke har nok struktur i hverdagen til å planlegge morgendagens middag: Frykt ikke!

Fordelen med tørkede bønner er mange:
- De er ekstremt mye billigere enn hermetikk
- De har lang holdbarhet og tar lite plass i kjøkkenskapet
- Næringsinnholdet er mye høyere enn i hermetikk.
- Det smaker bedre
- Det føles bedre

Hurtigbløtlegging av bønner
Skyll bønnene godt (også hvis du legger dem i bløt over natta)! De er skitne som fy. Kok bønnene i to minutter, skru av plata og sett på lokket. La bønnene bløtlegges i varmt vann i ca. 1 time eller så lenge du klarer å vente (litt avhengig av hvilke bønner du bruker). Bønnene er nå klare, og du kan fortsette med oppskrifta. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar